Symposia Code: ‘Blik op onbeperkt!’

Code organiseert op 6 en 7 februari 2014 het symposium Blik op onbeperkt! Jongvolwassenen voorbij hun functiebeperking. Je kan de volledige programma?s raadplegen via de website en de inschrijvingen zijn gestart.

Blik op onbeperkt! Jongvolwassenen voorbij hun functiebeperking (6 en 7 februari 2014)

Blik op onbeperkt! Jongvolwassenen voorbij hun functiebeperking focust op de inclusie van jongvolwassenen met een functiebeperking in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en in het dagelijkse leven. Het symposium vertaalt actuele wetenschappelijke inzichten in praktische adviezen voor het werkveld.

Op donderdag 6 februari 2014 wordt ingegaan op Studeren met ADHD, ASS, dyslexie en dyscalculie. Steeds meer studenten met een functiebeperking stromen door naar het hoger onderwijs. De principes van het universal design for learning worden steeds vaker toegepast en de inclusie van studenten met een functiebeperking heeft reeds een grote stap vooruit gemaakt. Toch hebben deze studenten nood aan extra redelijke aanpassingen en afgestemde ondersteuning om het hoger onderwijs succesvol te doorlopen. Die ondersteuning is voor begeleiders en hulpverleners echter niet altijd evident. Het ontbreekt hen namelijk aan eenduidige richtlijnen. Deze symposiumdag reikt inzichten en adviezen aan voor de begeleiding van studenten met ADHD, ASS, dyslexie en dyscalculie in het hoger onderwijs, om zo bij te dragen aan hun volwaardige participatie.

Op vrijdag 7 februari 2014 is de blik gericht op Leven, studeren en werken met ASS. Het accent ligt op het handelingsgericht werken met jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis. Hulpverleners en begeleiders voelen sterk aan dat een algemene aanpak niet volstaat en dat een meer gespecialiseerde ondersteuning op maat nodig is. Handelingsgericht werken kan helpen om drempels te verlagen zodat jongvolwassenen met ASS zich ten volle kunnen ontplooien en volwaardig kunnen deelnemen aan onze maatschappij, het onderwijs en de arbeidsmarkt. Deze symposiumdag geeft handvatten en tips mee voor een effectievere begeleiding van deze jongvolwassenen.

Doelgroep: professionelen uit het secundair (derde graad) en hoger onderwijs (studentenbegeleiders, leerkrachten en docenten, etc.), beleidsadviseurs en hulpverleners, en andere ge?nteresseerden

Datum: 6 en 7 februari 2014

Locatie: Thomas More Antwerpen

Kostprijs: 99 euro voor 1 dag of 170 euro voor de 2 dagen

Inschrijven: via onze website: http://www.codelessius.eu/node/762

Code is het multidisciplinaire expertisecentrum van Thomas More voor ontwikkeling en leren. Het centrum wil een brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk op het raakvlak van innovatief en inclusief onderwijs, meertaligheid en interculturaliteit, en taal-, leer-, en ontwikkelingsstoornissen.

Voor een algemene kennismaking met Code verwijzen we je graag naar www.thomasmore.be/code.

Geef een reactie